Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir s-a predat autorităților din Italia

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir s-a predat autorităților din Italia

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, condamnat definitiv la închisoare în România, s-a predat autorităților din Italia.

Poliția Română a anunțat că Dragomir s-a predat în Bari.

„În dimineața de 4 februarie 2021, Poliția Română a fost informată, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională - Biroul Sirene, de către autoritățile italiene, că, în cursul zilei de ieri, un bărbat de 42 de ani, urmărit la nivel internațional, s-a prezentat la o secție de poliție din Bari, însoțit de avocatul ales", a anunțat Poliția Română, joi.

ADVERTISING

Dragomir a fost dus la Penitenciarul din Bari și așteaptă să fie prezentat în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul București.

"În baza datelor furnizate de autoritățile din Italia, a fost informată instanța de judecată din România, care a emis mandatul european de arestare, pentru a traduce și transmite acest mandat către instanța care va judeca și dispune asupra predării către România”, a precizat Poliția Română.

Dragomir a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare de magistrații Curții de Apel București, care au desființat parțial decizia prin care a fost achitat, inițial, de fapte de corupție.

ADVERTISING

El a fost dat în urmărire internațională în iunie 2020 după ce nu a fost găsit la locuința sa.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇