Directorul Metrorex pleacă din funcţie. Conducerea a fost preluată de fosta directoare, care și-a dat demisia înaintea lui

Directorul Metrorex pleacă din funcţie. Conducerea a fost preluată de fosta directoare, care și-a dat demisia înaintea lui

Directorul general al Companiei Metrorex, Gabriel Mocanu, pleacă din funcţie și va reveni la conducerea Direcţiei de Infrastructură de la Metrou.

Mocanu a solicitat Consiliului de Administraţie încetarea contractului de mandat, iar CA a desemnat-o vineri pe Mariana Miclăuș, fostă directoare a Metrorex, să preia din nou atribuțiile de conducere a societății de metrou.

"Suntem în cadrul Consiliului de Administraţie şi am solicitat Consiliului de Administraţie ca de comun acord să înceteze contractul de mandat. Aceasta este solicitarea, în conformitate cu prevederile specifice ale acestui contract de mandat", a declarat Gabriel Mocanu pentru Agerpres.

Întrebat dacă solicitarea sa are vreo legătură cu "războiul" izbucnit între ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pe de o parte, şi sindicatul de la Metrou şi conducerea Metrorex, pe de altă parte, Mocanu a răspuns:

ADVERTISING

"Eu, în general, am încercat să fiu fair-play şi sportiv în viaţă şi asta am învăţat: în momentul în care este criticată echipa, antrenorul trebuie să ştie să facă un pas în lateral".

Potrivit Agerpres, Gabriel Mocanu a fost numit în data de 2 iulie 2020 în funcţia de director general interimar al Metrorex, după ce Consiliul de Administraţie al companiei a luat act de demisia Marianei Miclăuş, care a ocupat această poziţie din noiembrie 2019.

Mocanu a îndeplinit, până la momentul numirii sale, funcţia de director al Direcţiei Infrastructură şi Sisteme Informatice, având o experienţă de peste 25 de ani la Metrorex.

ADVERTISING

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a criticat în repetate rânduri Metrorex, afirmând că, în condiţii de pandemie şi de reducere drastică a numărului de călătorii cu metroul, salariile angajaților au crescut cu 18%.

La începutul lunii, ministrul a anunţat că a trimis Corpul de Control să verifice renegocierea contractului colectiv de muncă la Metrorex.

După ce a primit concluziile preliminare ale verificărilor, Drulă a precizat că a aflat că 10 din cei 15 membri ai comisiei care a negociat creşterile de salarii făceau parte din sindicat.

”Practic, sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari în plină pandemie cu sine însuşi”, a afirmat ministrul.

ADVERTISING

”Atribuțiile sale vor fi preluate pentru o scurtă perioada de doamna Mariana Miclăuș, până la desemnarea unui nou director general cu contract de mandat provizoriu”, a transmis Ministerul Transporturilor.

La finele săptămânii trecute, surse apropiate fenomenului au precizat pentru SpotMedia.ro că în cărți pentru preluarea funcției de director general la metrou ar fi Dumitru Șodolescu.

Acesta a mai fost director și, în timpul mandatului său, conducerea a avut o relație tensionată cu sindicatul USLM, condus de Ion Rădoi. Șodolescu a fost unul dintre puținii salariați de la metrou care nu erau membri ai sindicatului condus de Rădoi.

Reamintim că, anterior, Cătălin Drulă s-a declarat nemulțumit că sindicatul ”are în buzunar” conducerea Metrorex.

Ministrul Cătălin Drulă nu a confirmat că Dumitru Șodolescu urmează să fie numit în funcție și nici nu a oferit detalii despre mandatul pe care ar urma să i-l dea.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇