Despăgubiri uriașe pentru familia unei femei care a murit după vaccinul antiCovid

Despăgubiri uriașe pentru familia unei femei care a murit după vaccinul antiCovid

Familia unei femei care a murit la 4 zile după ce a primit un rapel de vaccin antiCovid19, din cauza unei miocardite, va primi despăgubiri de 169.000 de dolari americani.

Este vestea anunţată de Ministerul Sănătăţii din Singapore şi preluată de South China Morning Post.

Ontal Charlene Vargas din Filipine a murit pe 13 decembrie 2021.

Legiştii au stabilit cauza morții ca fiind miocardita sau inflamația inimii. Medicul Adam Nakhoda a precizat oficial că decesul este "probabil" legat de vaccinarea împotriva Covid-19.

ADVERTISING

În vârstă de 43 de ani, femeia a primit doza 3 de la Pfizer pe 9 decembrie 2021. În cele 42 de minute de observație la clinică, ea nu a prezentat niciun efect advers. I s-a făcut rău a doua zi dimineață și s-a dus la Spitalul General din Singapore. Femeia a declarat la spital că nu are antecedente familiale de boli cardiace sau probleme cardiace congenitale. Ea a mai spus că nu a avut nicio reacție la prima și a doua doză de vaccin Pfizer.

Ministerul Sănătății a confirmat că acesta a fost al doilea deces legat de vaccinarea Covid-19 în Singapore. Primul a fost un bărbat din Bangladesh, în vârstă de 28 de ani, care a murit de miocardită pe 9 iulie 2021, la aproximativ trei săptămâni după ce a primit un vaccin împotriva Covid-19.

ADVERTISING

Programul de asistență financiară în caz de vătămare prin vaccin oferă despăgubiri persoanelor care au suferit efecte secundare grave care sunt evaluate a fi legate de vaccinurile administrate în Singapore.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇