Cum a început protestul de la Metrorex: De ce au coborât sindicaliștii în tunel și au ocupat căile de rulare

Cum a început protestul de la Metrorex: De ce au coborât sindicaliștii în tunel și au ocupat căile de rulare

La câteva ore de la declanșarea protestului de la metrou, reprezentanții Metrorex transmit cum s-a ajuns în acest punct.

STB scoate toate vehiculele pe teren și a chemat șoferii din timpul liber pentru a asigura transportul în Capitală

"În seara zilei de 25 martie, circa 250 de sindicaliști și comercianți au organizat o adunare spontană, care ulterior s-a transformat într-o acțiune de ocupare a căilor de metrou.

În cursul dimineții, în jurul orei 3.30 li s-au alăturat o parte dintre angajații Metrorex din tura de noapte, care au lucrat la reviziile periodice ale liniilor", se arată într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Începand cu ora 23.30, conducerea Metrorex i-a invitat în repetate rânduri la dialog social civilizat pentru a discuta cerințele lor.

"Aceștia au refuzat dialogul și au ocupat abuziv și ilegal calea de rulare, făcând imposibilă pornirea metroului", precizează reprezentanții Metrorex.

Acum, sunt circa 600 de participanți la acest protest.

În document se precizează că angajatii Metrorex care trebuiau să asigure mersul trenurilor astăzi s-au prezentat la serviciu normal.

"Acțiunea de protest e ilegală, perturbă ordinea publică și împiedică desfășurarea în condiții normale a transportului de călători în București.

ADVERTISING

Metrorex își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale la dispoziție pentru a opri această ilegalitate", punctează reprezentanții Metrorex.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇