Criza gunoiului: În timp ce prefectul anunța soluția găsită cu Clotilde Armand, Romprest a obținut la tribunal dreptul să execute silit Primăria Sectorului 1

Criza gunoiului: În timp ce prefectul anunța soluția găsită cu Clotilde Armand, Romprest a obținut la tribunal dreptul să execute silit Primăria Sectorului 1

Scandalul gunoiului din Sectorul 1 a ajuns joi într-o nouă fază critică. În timp ce prefectul Capitalei Alin Stoica anunța soluția găsită după ce a refuzat să declare starea de alertă cerută de Clotilde Armand, Romprest obținea în instanță dreptul să execute silit primăria de sector.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au admis cererea Romprest de executare silită a primăriei și decizia este definitivă.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare”, potrivit minutei citate de Mediafax.

ADVERTISING

Soluția găsită de prefect

Între timp, Alin Stoica anunța că, după o discuție cu reprezentanții Primăriei Sectorului 1, s-a căzut de acord ca instituția să plătească direct către sortatori.

Până acum, Romprest factura mai departe Primăriei serviciile de sortare a gunoiului ridicat din sector. Criza din aceste săptămâni s-a declanșat pentru că firma de salubritate a spus că, din cauza datoriilor acumulate pentru că primăria nu vrea să plătească toate serviciile, nu mai sunt primiți cu deșeurile la stațiile de sortare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Au identificat o soluție prin care vor putea să achite datoriile prestatorilor către sortatori. Primăria își asumă plata către sortatori (...) Sunt sigur că prestatorul își va îndeplini în continuare obligațiile”, a declarat prefectul Alin Stoica.

El a dat asigurări că Garda de Mediu și Agenția de Mediu vor monitoriza în permanență situația pe teren și dacă va apărea o amenințare la sănătatea populației vor lua măsuri.

Întrebat dacă în urma controalelor Garda de Mediu a dat amenzi, Stoica a spus că la Romprest știe sigur că nu, în timp ce despre Primăria Sectorului 1 nu are informații.

ADVERTISING

Citește mai multe despre scandalul gunoiului din Sectorul 1:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇