Cine e „eroul cu rucsac” - tânărul pelerin l-a confruntat pe atacatorul care a înjunghiat 4 copii în Franța

Cine e „eroul cu rucsac” - tânărul pelerin l-a confruntat pe atacatorul care a înjunghiat 4 copii în Franța

Presa franceză îl laudă pe un tânăr de 24 de ani, devenit celebru ca „eroul cu rucsac” pentru modul cum l-a confruntat pe atacatorul cu cuțit din Annecy, care a înjunghiat patru copii.

Henri are 24 de ani şi a fost filmat urmărind suspectul și aruncându-și rucsacul spre el.

Tânărul este un pelerin catolic, pornit în turul catedralelor din Franța, mergând pe jos şi cu autostopul, scrie BBC.

El a povestit presei că și-a urmat instinctul și a făcut tot ce a putut pentru a-i „proteja pe cei slabi”.

A fost lăudat pentru curajul său chiar de președintele Emmanuel Macron, când cei doi s-au întâlnit vineri după-amiază. Preşedintele francez a fost la Annecy pentru a se întâlni cu victimele atacului.

ADVERTISING

Macron i-a spus lui Henri că acțiunile sale au fost o „sursă de speranță”, dar şi că tânărul a „trecut printr-o... traumă”.

Imaginile incidentului și cele de imediat după aceea îl arată pe Henri îndreptându-și rucsacul către atacator, care însă a încercat să-l lovească. Într-un alt clip poate fi văzut urmărindu-l pe agresor printr-o zonă verde.

Pe reţele s-a viralizat expresia #MerciHenri, însă tânărul a replicat pe Instagram: „Rugați-vă pentru copii, eu mă descurc bine”.

Henri
Foto: Instagram/le_chant_des_cathedrales

Intervievat de CNews, Henri a spus: „Tot ce știu este că nu am fost acolo întâmplător”. El a explicat că era „de neconceput să nu fac nimic... Mi-am urmat instinctele și am făcut tot ce am putut pentru a-i proteja pe cei slabi”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Comentând faptul că agresorul se identifică și el ca fiind creștin, Henri a spus că este „profund necreștin să-i ataci pe cei vulnerabili”. În schimb, a spus Henri, „ceva foarte rău l-a posedat”.

Annecy stabbing: Man wields knife near playground

Şase persoane, dintre care patru copii, au fost înjunghiate joi de un individ, într-un parc din Annecy, în sud-estul Franţei. Individul a atacat folosind un cuţit.

Agresorul a fost arestat. Cei patru copii răniți au vârste cuprinse între 22 și 36 de luni. Unii se află la terapie intensivă, în "stare gravă".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇