Căsătoriile gay vor fi posibile pentru membrii casei regale din Ţările de Jos

Căsătoriile gay vor fi posibile pentru membrii casei regale din Ţările de Jos

Prinţesa moştenitoare a Olandei va putea să se căsătorească cu o persoană de oricare gen şi fără să îşi piardă dreptul de a urca pe tronul ţării, a anunţat prim-ministrul Mark Rutte.

Prinţesa Catharina-Amalia, în vârstă de 17 ani, este moştenitoarea regelui olandez Willem-Alexander.

Prim-ministrul Mark Rutte a răspuns unor întrebări care i-au fost adresate de Parlament în urma publicării recente a cărţii intitulate "Amalia, Duty Calls".

În acea carte se afirmă că legislaţia mai veche pare să excludă posibilitatea ca un cuplu format din persoane de acelaşi sex să urce pe tronul Ţărilor de Jos. Totuşi, căsătoriile între persoane de acelaşi sex au fost legalizate în Olanda încă din anul 2001.

ADVERTISING

"Guvernul consideră că moştenitorul tronului poate să se căsătorească şi cu o persoană de acelaşi sex", a precizat Mark Rutte, , citat de Reuters din scrisoarea prin care a răspuns întrebărilor care i-au fost adresate de Parlament.

"De aceea, Cabinetul nu este de părere că moştenitorul tronului sau regele ar trebui să abdice dacă el sau ea va dori să se căsătorească cu un partener de acelaşi sex", a adăugat premierul olandez.

Căsătoriile regale au însă nevoie de aprobarea Parlamentului olandez, iar unii dintre membrii casei domnitoare au renunţat în trecut la locurile pe care le ocupau în linia de succesiune la tronul ţării, fie pentru a se căsători cu cineva fără aprobarea Parlamentului, fie pentru că era puţin probabil să obţină acea aprobare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇