Capitala a intrat în scenariul roșu

Capitala a intrat în scenariul roșu

Bucureştiul a intrat, din noaptea de vineri spre sâmbătă, în scenariul roșu. Decizia a fost luată după mai multe ore de discuții, în condițiile în care sâmbătă, la Romexpo, are loc Congresul PNL.

Rata de infectare a ajuns vineri la 3,77 la mie în București, după ce miercuri a fost de 3,3 la mie, iar joi de 3,65 la mie.

Restricțiile au intrat în vigoare la ora 00 și se aplică prevederile HG 932/2021, a informat reprezentanta Prefecturii București.

Întrebată de jurnaliști despre Congresul PNL, reprezentanta Prefecturii a răspuns, printre altele: ”Obiectul ședinței nu a fost Congresul PNL, ceea ce fac organizatorii este responsabilitatea lor. Textul HG 932/2021 nu face referire expresă la aceasta manifestare care poartă denumirea de congres. Este problema organizatorilor cum se califică și unde se încadrează”.

ADVERTISING

Sursa: News.ro

Conform proiectului de hotărâre adoptat de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, este obligatorie purtarea măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor.

În localitățile în care incidența este între 3 și 6 la mie se intră în restaurante și cafenele cu certificatul COVID. Aceeași regulă se aplică pentru nunți, botezuri, mese festive, cinematografe, spectacole și concerte.

Sunt permise orele de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

ADVERTISING

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Organizarea Congresului PNL în condițiile în care rata de infectare a crescut rapid în ultimele zile a fost criticată de mai multe voci din opoziție, iar PSD a sesizat Poliția.

Află mai multe despre:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇