Bode: Încep concursurile în MAI. Doar în Poliție, din 4.800 de posturi de conducere, 1.380 sunt ocupate de împuterniciţi.

Bode: Încep concursurile în MAI. Doar în Poliție, din 4.800 de posturi de conducere, 1.380 sunt ocupate de împuterniciţi.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat vineri că săptămâna viitoare va fi făcut public calendarul concursurilor de ocupare a funcţiilor de conducere din structurile mai multor instituţii din subordinea MAI, printre care Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General al Aviaţiei, Direcţia Generală de Protecţie Internă şi Direcţia Generală Anticorupţie.

El a fost întrebat într-o conferinţă de presă la Consiliul Judeţean Sălaj când vor fi organizate concursurile, având în vedere că la IPJ Sălaj a fost desemnat la conducerea instituţiei, din nou, comisarul şef Marius Stuparu.

ADVERTISING

Cu această ocazie, ministrul de Interne a dezvăluit că, la ora actuală, doar în Poliţia Română, din 4.800 de posturi de conducere, 1.380 sunt ocupate de împuterniciţi.

"Nu organizăm concursurile în MAI în funcţie de domnul Stuparu sau de şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sălaj. Am spus şi în urmă cu o săptămână: principala noastră preocupare în a asigura un management stabil, predictibil la nivelul tuturor structurilor noastre este aceea de a scoate la concurs posturile de conducere.

Faptul că doar în Poliţia Română, din 4.800 de posturi de conducere, 1.380 sunt împuterniciţi în aceste posturi de conducere arată că este nevoie, urgent, ca această procedură să înceapă, vorbim de peste 30% din posturi", a explicat Lucian Bode.

ADVERTISING

Ministrul a arătat că, deja, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă concursurile se derulează pentru 37 de posturi de conducere la nivel central şi judeţean.

”Pentru Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, pentru Inspectoratul General al Aviaţiei, pentru Direcţia Generală de Protecţie Internă, pentru Direcţia Generală Anticorupţie am primit în această săptămână o propunere de agendă, de calendar, pe etape, în funcţie de urgenţele pe care fiecare inspector general, şef de structură le are.

ADVERTISING

În consecinţă, săptămâna viitoare vom face public calendarul concursurilor la nivel acestor structuri, aşa cum am făcut şi pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Şi văd dau o veste bună (...): în lista zecilor şi sutelor de poziţii veţi vedea că vom scoate la concurs şi funcţia de inspector şef al IPJ Sălaj(...)", a mai declarat ministrul Bode.

Urmărește declarațiile în format video aici:

Conferință de presă susținută de premierul Florin Cîțu la Zalău

Conferință de presă susținută de premierul Florin Cîţu la Zalău#FlorinCitu #LucianBode #Zalau #Salaj

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 11 iunie 2021

Află mai multe despre:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇