Amendă de 5.000 de lei, pentru praful produs în urma demolării unei clădiri din Capitală (Foto)

Amendă de 5.000 de lei, pentru praful produs în urma demolării unei clădiri din Capitală (Foto)

O firmă care a dărâmat pereţii unei clădiri fără măsurile necesare pentru a preveni răspândirea prafului a fost amendată de Poliţia Locală Bucureşti cu 5.000 de lei, valoarea maximă prevăzută de lege.

„Un nor de praf a acoperit, ieri, la prânz, o parte a Bulevardului Ferdinand din Sectorul 2 al Capitalei. Nu a fost nici praf saharian, nici praf produs de vreun alt fenomen meteorologic. Pulberea ridicată în atmosferă, care făcea aerul irespirabil, provenea din dărâmarea pereţilor unei clădiri aflată în curs de demolare.

ADVERTISING

După identificarea reprezentantului firmei executante a lucrării, inspectorii Serviciului Control Ecologie şi Protecţia Mediului din cadrul DGPLCMB au dispus sancţionarea contravenţională a acestuia cu 5.000 de lei, amenda maximă prevăzută de lege", a informat Poliţia Locală Bucureşti, într-o postare pe Facebook.

Un nor de praf a acoperit, ieri, la prânz, o parte a bulevardului Ferdinand din sectorul 2 al Capitalei. Nu a fost nici...

Publicată de Politia Locala Bucuresti - www.plmb.ro pe Marţi, 18 mai 2021

În Capitală, execuţia lucrărilor de construcţii este reglementată în "Brevetul verde" - act normativ emis de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

ADVERTISING

Acesta prevede obligativitatea celor care demolează sau construiesc imobile de a executa lucrările "fără a se produce praf (lucru sub perdea de apă, stropirea căilor de acces, a stivelor de materiale, mai ales în condiţii de vreme uscată), iar activitatea execuţiei lucrării se consideră încheiată numai după ce suprafaţa pe care s-a lucrat este adusă la starea iniţială, curăţată şi spălată".

Potrivit Poliţiei Locale, de la începutul anului, s-au efectuat peste 80 de controale în zona şantierelor din Bucureşti.

ADVERTISING

Au fost depistate 34 de firme care nu au respectat normele de protecţie a mediului şi sancţionate contravenţional. Valoarea amenzilor a fost de 195.500 de lei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇