Aeroportul din Cluj a fost desemnat cel mai bun din Europa la categoria sub 5 milioane pasageri

Aeroportul din Cluj a fost desemnat cel mai bun din Europa la categoria sub 5 milioane pasageri

Aeroportul Internațional din Cluj a fost desemnat cel mai bun din Europa la categoria celor sub 5 milioane de pasageri.

„Aeroportul Internațional <Avram Iancu> Cluj a fost desemnat, în premieră, cel mai bun aeroport din Europa la categoria sub 5 milioane de pasageri anual, în cadrul celei de-a 17 a ediţii a Galei anuale ACI Europe Awards, desfăşurată la Geneva”, se anunţă pe pagina de Facebook a aeroportului.

„Acest prestigios premiu confirmă gestionarea cu succes a activității în perioada unei crize fără precedent pe plan mondial şi totodată întregeşte palmaresul aeroportului clujean, apreciat la nivel internațional”, susțin reprezentanții aeroportului.

ADVERTISING

"Faptul că Aeroportul Internaţional Cluj se află pe lista câştigătorilor, alături de alte aeroporturi din marile capitale şi oraşe europene precum Roma, Atena, Stockholm sau Istanbul, demonstrează încă odată că suntem un reper şi model de bune practici demn de urmat”, spune David Ciceo, directorul general al aeroportului din Cluj. 

Consiliul Internaţional al Aeroporturilor din Europa (ACI EUROPE) este o asociație comercială europeană care susţine interesele colective ale aeroporturilor europene. În prezent, asociaţia reprezintă peste 500 de aeroporturi de toate dimensiunile din 55 de ţări europene, facilitând astfel peste 90% din traficul aerian comercial din Europa.

ADVERTISING

Totodată, în cadrul Adunării Generale a Consiliului Director al ACI Europe, ce a avut loc marți, David Ciceo a fost reales pentru o perioadă de 3 ani în structura de conducere a organizaţiei.

Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca a ajuns în septembrie la un milion de pasageri în 2021. Este al zecelea an când se ajunge la acest prag, transmite Mediafax.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇