Țara unde ceapa a devenit valoroasă ca aurul. A ajuns să fie folosită în buchete de mireasă (Foto)

Țara unde ceapa a devenit valoroasă ca aurul. A ajuns să fie folosită în buchete de mireasă (Foto)

Criza costului vieții cauzată de inflația uriașă afectează întreaga lume, dar în fiecare țară se manifestă cu un specific diferit. De exemplu, în Filipine ceapa a devenit aproape la fel de valoroasă ca aurul și este unul dintre principalele bunuri de contrabandă.

Restaurantele au scos din meniu orice conține această legumă uzuală pentru noi și autoritățile au sechestrat până acum în urma perchezițiilor de anul trecut ceapă de până la 11 milioane de dolari americani, potrivit The Guardian.

Și asta pentru că cei care vor să o vândă au nevoie de un permis special, astfel că piața neagră este mult mai avantajoasă. Saci cu ceapă au fost găsiți ascunși în containere cu haine, papuci, diverse obiecte electrocasnice sau chiar printre produse de patiserie și panificație.

ADVERTISING

O imagine care s-a viralizat puternic pe rețelele de socializare explică perfect cât de valoroasă este, la acest moment, ceapa pentru filipinezi: o mireasă care are, pe post de buchet, o funie stilizată de ceapă. Acest buchet neobișnuit a fost și pe post de mărturii - fiecare invitat a primit acasă o mică legumă.

MOST EXPENSIVE BOUQUET BA KAMO? 🧅 💐This couple from Iloilo spiced up their wedding with a unique onion bouquet!Bride...

Publicată de Philippine Star pe Luni, 23 ianuarie 2023

Creșterea prețului cepei este fără precedent în Filipine, unde săptămâna aceasta a fost decretată starea de urgență din cauza inflației la alimente.

ADVERTISING

Un kilogram de ceapă galbenă costa, la finalul lui decembrie, 13 dolari americani în Metro Manila, mai mult decât salariul minim pe zi la nivelul regiunii capitalei.

Această criză a cepei a fost cauzată de politicile guvernamentale defectuoase, lipsa de spații răcoroase de depozitare, contrabandă, creșterea cererii după pandemie, dar și ca urmare a impactului dezastrelor naturale. Prețurile au crescut amețitor și la ouă și zahăr.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇