Creșterea prețurilor, de neoprit: Inflaţie de două cifre, în zona euro. Una dintre țări a depășit 24%

Creșterea prețurilor, de neoprit: Inflaţie de două cifre, în zona euro. Una dintre țări a depășit 24%

Inflaţia a continuat să crească în zona euro, atingând nivelul de 10,0% în luna septembrie, conform datelor preliminare anunţate vineri de Oficiul pentru Statistici al Uniunii Europene (Eurostat).

„Inflaţia în zona euro, raportată la nivel anual, urmează să fie de 10,0% în septembrie 2022, în creştere de la 9,1% în august”, a transmis vineri Eurostat, potrivit unui raport preliminar bazat pe estimări.

„Analizând principalele componente ale inflaţiei în zona euro, energia este de aşteptat să aibă cea mai mare rată de creştere anuală în septembrie (40,8%, comparativ cu 38,6% în august), fiind urmată de alimente, alcool şi tutun (11,8%, comparativ cu 10,6% în august), de produse industriale non-energetice (5,6%, comparativ cu 5,1% în august) şi de servicii (4,3%, comparativ cu 3,8% în august)", precizează Eurostat.

ADVERTISING

Estonia înregistrează cea mai mare rată a inflaţiei în septembrie (24,2%), iar Letonia şi Lituania au valori inflaţioniste de peste 22%. Olanda are o inflaţie de 17,1%, Grecia şi Belgia depăşesc nivelul de 12%, iar Germania este la 10,9%, deşi Oficiul german pentru statistici a anunţat un nivel de 10,0%.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇