Șeful Volkswagen spune că va depăși Tesla la vânzările de mașini electrice până în 2025

Șeful Volkswagen spune că va depăși Tesla la vânzările de mașini electrice până în 2025

Directorul executiv al Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, crede că poate depăși Tesla, pentru a deveni cel mai mare vânzător de vehicule electrice din lume până în 2025.

„Tesla este în prezent în frunte, când vine vorba de vehicule electrice, probabil că este deja cea mai digitală companie de mașini și au câteva avantaje”, a spus Herbert Diess, prezent la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveția, citat de CNBC.

„Însă ne propunem să ținem pasul și probabil să-i depășim până în 2025, din punct de vedere al vânzărilor”, a mai spus el.

ADVERTISING

„Piețele sunt întotdeauna despre viitor”, a replicat Diess, când a fost întrebat de ce investitorii au apreciat Tesla mai mult decât pe producătorii de mașini tradiționali, cum ar fi Volkswagen.

Diess a mai spus că Tesla a reușit să demonstreze rezultate bune și randamente mari cu un model de afaceri credibil. Cu toate acestea, el și-a reafirmat convingerea că Volkswagen ar putea reduce în curând decalajul atunci când vine vorba de vânzările de vehicule electrice.

Gigantul auto german mizează pe un nou impuls, în următoarele luni, când problemele din lanțul de aprovizionare se vor mai atenua.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇