Porsche vine la Timișoara. Va deschide un centru de cercetare și dezvoltare

Porsche vine la Timișoara. Va deschide un centru de cercetare și dezvoltare

Porsche va deschide la Timișoara un centru de cercetare și dezvoltare, anunță edilul orașului, Dominic Fritz.

În acest centru vor lucra 200 de specialiști în dezvoltare de softuri și testări pentru diverse proiecte din domeniul automotive.

”Porsche vine la Timișoara! Orașul se reconectează la tradiția sa inovatoare și se poziționează pe harta tehnologiilor verzi.

După ce ieri compania Dräxlmaier a anunțat că orașul nostru va fi primul din România unde se vor asambla baterii pentru mașini electrice, azi Porsche Engineering a transmis că a ales Timișoara pentru a deschide un centru de cercetare și dezvoltare.

ADVERTISING

În acest centru vor lucra 200 de specialiști în dezvoltare de softuri și testări pentru diverse proiecte din domeniul automotive”, a scris Dominic Fritz, marţi, pe Facebook.

Potrivit edilului, cei de la Porsche Engineering intenționează să colaboreze cu Universitatea Politehnica și Universitatea de Vest, așa cum au făcut-o și în alte orașe în care sunt prezenți, pentru a dezvolta cercetarea din Timișoara în domeniul e-mobilității.

Dominic Fritz subliniază că se află în discuții și cu alți investitori care vor să vină în Timișoara.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Încă din primele zile ca primar am spus că Timișoara este și va rămâne un oraș deschis pentru companiile care doresc să investească în tehnologii verzi și inovatoare, și este pe cale să devină un pol al investițiilor în mobilitate durabilă.

Mă bucur că Porsche Engineering este printre primele companii care au auzit mesajul nostru și aștept cu nerăbdare să văd noul centru de cercetare și dezvoltare în acțiune.

Suntem în discuții și cu alți investitori care vor să vină în Timișoara, companii atrase de deschiderea pe care o arătăm ca administrație locală și de tinerii foarte bine calificați pe care acest oraș îi are, mai ales în domeniul tehnologiilor noi și verzi”, a precizat primarul Timișoarei.

Porsche vine la Timișoara! Orașul se reconectează la tradiția sa inovatoare și se poziționează pe harta tehnologiilor...

Publicată de Dominic Fritz pe Marţi, 15 iunie 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇