STB are un nou director. Din ce partid face parte și cum a făcut bani până la preluarea funcției

STB are un nou director. Din ce partid face parte și cum a făcut bani până la preluarea funcției

Societatea de Transport București (STB) are un nou director general. În locul lui Hazem Kansou – care fusese instalat la conducerea societății la inițiativa Gabrielei Firea – administrația lui Nicușor Dan l-a numit pe Mihai Petcu.

Potrivit CV-ului afișat pe site-ul societății, Mihai Petcu era deja membru al Consiliului de Administrație al STB.

Vine din Galați. A absolvit un liceu din oraș, apoi a urmat cursurile Facultății de Litere de la Universitatea Dunărea de Jos, la specializarea Română-Franceză.

A urmat și o serie de cursuri cu participare internațională pentru perfecționarea în domeniul vânzărilor și al luării deciziilor complexe.

ADVERTISING

Din 2005, a lucrat la o agenție de turism (care oferea și servicii de închirieri auto), apoi la mai multe companii de vânzări auto (printre care Rădăcini Motors Sixt New Kopel România).

În 2016 a fost director comercial al Camerei de Comerț Olandeză Română. În acest an, din luna mai, a devenit director adjunct la Administrația Domeniilor Statului.

Potrivit declarației de avere, Mihai Petcu deține cote de 50% din 2 terenuri.

Pe site-ul STB SA, localitatea în care se află acestea este anonimizată, deși Legea 176/2010 prevede că doar amplasarea acestora poate fi anonimizată, nu și localitatea în care se află.

ADVERTISING

Pe site-ul ANI, informațiile nu sunt anonimizate și se poate vedea că terenurile sunt în Tulcea.

Mihai Petcu are și un apartament de 67 de metri pătrați în București (din nou, pe site-ul companiei orașul este anonimizat, în ciuda prevederilor Legii 176/2010).

Noul director al STB mai are și bijuterii de 5.000 de euro, dar și un credit de 65.000 de euro la Banca Transilvania pe care trebuie să îl achite în următorii 22 de ani.

În cea mai recentă declarație de avere – care reflectă doar veniturile obținute în 2019 - Mihai Petcu menționează că a obținut 17.290 de lei (circa 1.450 lei pe lună, în medie) în baza unii contract de muncă pe care l-a avut cu firma Novio Express SRL. E o societate din Galați care este deținută – potrivit portalului listăfirme.ro – de Stela Hurjui și care are ca principal obiect de activitatea întreținerea autovehiculelor.

ADVERTISING

Tot în 2019, Petcu a mai obținut și de la STB, în calitate de membru al Consiliului de Administrație, suma de 67.757 de lei (puțin peste 5.600 lei pe lună, în medie).

Mihai Petcu este acționar majoritar al unei societăți numite Key Account Refinish Services SRL.

Acționari minoritari ai companiei sunt: Elena Violeta Gheorghiu, Adrian Marian Stanciu și Camelia Mariana Gândac.

Societatea are ca principal obiect de activitate comerțul cu ridicata al produselor chimice.

actionariat-firma-director-STB-SA

În 2019, a primit de la o unitate militară numită 0149 F din București, prin încredințare directă, un contract mic, de 200 de lei.

În același an, o altă unitate militară identificată cu numărul 02638 i-a încredințat firmei direct 2 contracte în valoare de 7.749 de lei pentru livrare de vopsea, diluant, chit etc.

incredintari-directa-firma-director-STB-SA

În 2018, aceeași unitate militară 02638 a încredințat companiei noului director al STB SA 6 contracte prin încredințare directă, în valoare totală de 19.152 de lei.

Veniturile din aceste încredințări directe nu reprezintă, însă, cine știe ce din totalul vânzărilor raportate de Key Account Refinish Services SRL. În 2019, firma a avut venituri totale de 3.961.258 de lei, în vreme ce în 2018 veniturile au ajuns la 3.480.721 de lei.

În declarația de interese, Petcu menționează că este vicepreședinte al PMP Sector 1 și secretar general interimar al organizației PMP București.

De asemenea, pe siteul ANI există declarații de avere și interese pe care Mihai Petcu le-a depus pentru a candida pentru un post de deputat, în acest an.

Citește și:

Merită să fii director în administrația Firea? (I) Cât de bogați sunt șefii noului RADET și STB

La STB se strâng semnături pentru susținerea Gabrielei Firea

Autobuzele încep să circule pe liniile de tramvai, în Capitală. Călătorii nu au fost anunțați de schimbarea stațiilor, dar șoferilor li s-a cerut să se imbrace frumos, că vine doamna primar!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇