Verdictul specialistului Ion Crăciunescu după fazele controversate din partida FCSB - Petrolul

Verdictul specialistului Ion Crăciunescu după fazele controversate din partida FCSB - Petrolul

FCSB – Petrolul Ploiești, meci terminat cu scorul de 1-1, sâmbătă seara, în runda curentă de Liga 1, a fost o partidă cu multe faze controversate de arbitraj și cu multe decizii la limită luate de central și de brigada VAR.

Reputatul specialist Ion Crăciunescu, fost arbitru al finalei Champions League din 1995, a analizat deciziile luate de Rareş Vidican. Asta după ce Mihai Stoica, managerul general al FCSB, a pus tunurile pe arbitraj și a considerat totul o viciere gravă de rezultat.

FCSB se plânge de faptul că fundașul Mihai Popescu a fost eliminat prea ușor în minutul 30, când a primit roșu direct, iar apoi că la golul petrolist a fost clar fault în atac la portarul Târnovanu:

ADVERTISING

„Mă uitam la fază şi văd că îi sparge capul! Am văzut sânge. Dacă se lasă cu sânge înseamnă că lovitura a avut intensitate şi băgăm la fault grosolan. El pune mâna pe umăr, dar cu cotul loveşte în cap! Nu cred că a avut intenţie, dar produce un fault grav. În momentul în care apare sângele, înseamnă că e un fault grav. A avut intensitate. Vedeţi că şi el reclamă lovitura. De când era în cădere a început să ţipe din cauza loviturii. Da, da, e fault grosolan”, a declarat Ion Crăciunescu pentru televiziunea Digisport.

REZUMAT | FCSB - Petrolul 1-1. Campioana, egalată la ultima fază, după gafa lui Târnovanu

De asemenea, Crăciunescu a analizat și faza golului marcat de Petrolul, acolo unde FCSB a cerut fault în atac în minutul 94: „Târnovanu trebuie să ştie că e protejat în suprafaţa de protecţie. El cu picioarele este în suprafaţa de protecţie, dar cu mâna în afara suprafeţei. Este o fază care eu zic că este în zona gri şi trebuie să dai credit arbitrului. Jucătorul în mod normal sare corect la cap. Portarul nu are mingea între mâini… eu dădeam gol. Foarte bine că s-a dat. Este un pic de contact, dar fault nu este”.

ADVERTISING

FCSB se află la 5 puncte în spatele locului 6, ultimul care duce în play-off, ocupat chiar de Petrolul Ploiești.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!