Europa League: Victorie spectaculoasă pentru FCSB cu RFS. Evoluție entuziasmantă a "roș-albaștrilor"

Europa League: Victorie spectaculoasă pentru FCSB cu RFS. Evoluție entuziasmantă a "roș-albaștrilor"

FCSB a învins, joi, scor 4-1 pe RFS, în prima etapă a noului sezon de Europa League.

Prima repriză a meciului de pe Arena Națională a fost una electrizantă, cu goluri și multe faze de poartă, cursivă, extrem de plăcută ochiului.

FCSB a început tare, iar Daniel Bîrligea a deschis scorul în minutul 8, după ce Miculescu și Dawa au ratat primele ocazii importante, în minutele 2 și 3. Darius Olaru a avut, apoi, în picior șansa golului de 2-0, dar a tras în portarul Ondoa.

Au marcat, în schimb, letonii de la RFS, prin Lipuscek, care l-a învins pe Târnovanu în minutul 23 cu un șut plasat, lângă bară, din interiorul careului. Apoi, Bîrligea i-a dat mari emoții lui Ondoa cu un șut periculos, puțin pe lângă poartă, în minutul 32.

Marius Ștefănescu a făcut 2-1 pentru FCSB, cu un șut din careul lui Ondoa, după o fază la care Bîrligea și Chiricheș au contribuit. Ștefan Târnovanu a avut, după golul de 2-1, două intervenții salvatoare la șuturile lui Ikaunieks și Panic.

ADVERTISING

Ștefănescu și Bîrligea au fost blocați, în careu, iar șuturile lor n-au adus încă un gol pe tabelă pentru FCSB, cu cinci minute înainte de pauză. La cabine s-a intrat cu 2-1 pentru FCSB pe tabelă, în primul meci din noul sezon de Europa League.

Darius Olaru a înscris și el pentru FCSB în repriza secundă, în minutul 58, cu un șut violent sub bara porții lui Ondoa, după o pasă excelentă a lui Florin Tănase, intrat după pauză. Florin Tănase a mai dat emoții, în minutul 63, cu un șut peste poartă la capătul unei faze excelente de atac.

Olaru a făcut dubla, cu un nou șut puternic din careu, după o fază construită excelent de Florin Tănase și Alexandru Băluță. Campioana României s-a desprins și mai tare pe tabela de marcaj. S-a terminat 4-1 pentru echipa "roș-albastră", după ce în ultimele 20 de minute elevii lui Charalambous și Pintilii nu au mai forțat.

ADVERTISING

În Europa League, pentru FCSB urmează meciul din deplasare cu PAOK Salonic, pe 3 octombrie.

FCSB - RFS 4-1 (Bîrligea 8, Ștefănescu 32, Olaru 58, 69 / Lipuscek 23)

Min. 90+3 - Final de meci. Victorie spectaculoasă pentru FCSB la debutul în noul sezon din Europa League.

Min. 84 - FCSB nu mai forțează, la adăpostul scorului. Darius Olaru, autorul unei duble, a ieșit de pe teren în uralele publicului de pe Arena Națională.

Min. 69 - GOL FCSB! Dublă Darius Olaru! Acțiune individuală excelentă a lui Florin Tănase, care i-a pasat lui Băluță în dreapta, iar el a centrat excelent în careu pentru Olaru, care l-a învins din nou pe Ondoa cu un șut puternic.

Min. 63 - Ocazie FCSB! Florin Tănase șutează peste poartă la capătul unei acțiuni colective excelente a campioanei României, cu pase în viteză.

Min. 58 - GOL FCSB! Darius Olaru înscrie și el contra lui RFS, cu un șut puternic sub tranversală, din apropiere, după o pasă excelentă a lui Florin Tănase.

ADVERTISING

Min. 46 - A început repriza secundă.

Min. 45+2 - Pauză.

Min. 40 - Dublă ocazie uriașă FCSB! Șuturile lui Ștefănescu și Bîrligea, din interiorul careului lui Ondoa, au fost respinse in-extremis, iar campioana României ratează desprinderea pe tabelă.

Min. 36 - Ocazie RFS! Din nou Târnovanu respinge excelent, în lateral, un șut trimis de la distanță de Panic!

Min. 35 - Ocazie RFS! Ikaunieks îl întinde serios pe Târnovanu, cu un șut frumos de la marginea careului de 16 metri, însă portarul FCSB are o paradă frumoasă.

Min. 32 - GOL FCSB! Marius Ștefănescu înscrie și el! Șut cu stângul, de la marginea careului, după ce mingea a trecut pe la Bîrligea și Chiricheș înainte să fie trimisă în plasa porții lui Ondoa.

Min. 31 - Ocazie FCSB! Daniel Bîrligea trimite un șut periculos, de la 18 metri, puțin pe lângă poarta lui Ondoa.

Min. 23 - GOL RFS! Lipuscek înscrie cu un șut frumos, plasat, din careul lui Târnovanu, după o minge care a "plutit" în careul lui Târnovanu, în urma unei faze prelungite de atac la capătul unui corner.

Min. 19 - Ocazie RFS! Târnovanu îl blochează pe Savalnieks în momentul șutului, după ce fotbalistului RFS a intrat în careu, lansat excelent pe contraatac. S-a ridicat, apoi, fanionul pentru ofsaid, însă intervenția lui Târnovanu rămâne.

Min. 12 - Ocazie uriașă FCSB! Darius Olaru trage în portarul Ondoa, din apropiere, după o pasă primită de la Ștefănescu, în urma unei recuperări și a unei acțiuni perpendiculare pe poarta letonilor.

Min. 8 - GOL FCSB! Daniel Bîrligea deschide scorul! Daniel Bîrligea înscrie cu un șut din cădere, după o fază în care campioana României a recuperat excelent mingea în careul advers, în urma unui presing bine făcut. Lipuscek respinge primul șut, pe jos, al lui Olaru, iar Bîrligea e pe fază și împinge mingea în poartă.

Min. 3 - Ocazie FCSB! Dawa trimite cu capul puțin pe lângă poarta lui Ondoa, cu capul, din cornerul rezultat mai devreme.

Min. 2 - Ocazie FCSB! Șut puternic Miculescu, din interiorul careului, Ondoa respinge în corner!

Min. 1 - A început meciul.

Echipele de start:

FCSB: Târnovanu - M. Popescu, Chiricheș, Dawa, Radunovic - Lixandru, Edjouma - Ștefănescu, Olaru, Miculescu - Bîrligea
Rezerve: Vlad - Crețu, Panțîru, Tănase, Șut, Oct. Popescu, D. Popa, Băluță, Pantea, Musi, Alhassan, Phelipe
RFS: Ondoa - Savalnieks, Prenga, Balodis, Lipuscek - Panic, Marhiev - Odisharia, Ikaunieks, Zelenkovs - Kouadio
Rezerve: Steinbors, Vilkovs - Osuagwu, Ndjiki, Stuglis, Lemajic, Mares, Njie, Silagadze

FCSB debutează pe Arena Națională, în fața fanilor, în Europa League, contra campioanei Letoniei, RFS.

Este prima prezență în Europa League pentru FCSB din sezonul 2018/2019 încoace.

RFS este, teoretic, cel mai accesibil adversar din cei pe care sorții i-au scos în calea FCSB în Europa League. Se anunță, totuși, o partidă echilibrată între cele două echipe.

Lotul RFS valorează 9,4 milioane de euro, potrivit Transfermarkt, în timp ce FCSB are o valoare de 36,85 de milioane de euro, aproape de patru ori mai mare.

Programul complet al FCSB în Europa League

  • 26 septembrie - FCSB - RFS - 22:00
  • 3 octombrie - PAOK - FCSB - 22:00
  • 24 octombrie - Rangers - FCSB - 22:00
  • 7 noiembrie - FCSB - FC Midtjylland - 19:45
  • 28 noiembrie - FCSB - Olympiacos - 22:00
  • 12 decembrie - TSG Hoffenheim - FCSB - 19:45
  • 23 ianuarie - Qarabag FK - FCSB - 19:45
  • 30 ianuarie - FCSB - Manchester United - 22:00

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!