FCSB se pregătește să scape de Târnovanu și se interesează de un portar surpriză din Liga 1

FCSB se pregătește să scape de Târnovanu și se interesează de un portar surpriză din Liga 1

FCSB se pregătește să își vândă portarul titular și este pe cale să facă un transfer interesant din Liga 1.

Gruparea campioană a României a remizat sâmbătă seara cu cei de la Petrolul, scor 1-1 în Ghencea, după o mare gafă a portarului Ștefan Târnovanu, în minutele de prelungire. Iar după această remiză, președintele Petrolului, Claudiu Tudor, a dezvăluit că agentul jucătorului s-a interesat de prețul lui Zima pentru FCSB. Zima este portarul ceh de la prahoveni, un jucător cu evoluții foarte bune în ultima perioadă. Ploieștenii negociază însă extinderea contractului cu portarul ceh.

ADVERTISING

Claudiu Tudor a făcut o dezvăluire neașteptată într-o intervenție la Digi Sport: „Probabil dacă FCSB îl avea pe Zima în poartă, rezolva problema asta. A fost neinspirat nea Gigi, poate la iarnă. Au fost niște discuții. Agentul ne-a spus despre interesul dânșilor”, a punctat oficialul ploieștean, referindu-se la ieșirea slabă a lui Târnovanu de la golul lui Tudorie, din minutul 94.

Lukas Zima are contract cu Petrolul până în 2026, iar Petrolul îi pregătește o prelungire până în 2028 cu aceiași termeni financiari, un salariu de 10.000 de euro pe lună. După ce Andrei Vlad va pleca liber la finele contractului, în vara lui 2025, FCSB va rămâne descoperită pe acest post, mai ales dacă Târnovanu ar prinde și un transfer în străinătate.

ADVERTISING

Și vicepreședintele de la Petrolul, Cristi Fogarassy a confirmat interesul lui FCSB pentru portarul ceh: „Au existat niște contacte în urmă cu circa o lună de zile. Impresarul lui Zima, Mihai Stan, ne-a întrebat de prețul jucătorului pentru un eventual transfer la FCSB. Noi însă nu luăm în calcul această variantă. I-am propus deja o prelungire de contract și suntem în discuții pentru a finaliza operațiunea”, a declarat prahoveanul pentru Gazeta Sporturilor.

O versiune interesantă ar putea fi ca FCSB să facă o ofertă de nerefuzat pentru Petrolul chiar în iarnă, iar Zimă să accepte pentru o vreme să fie rezerva lui Târnovanu.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!