Ministrul Energiei: Românii care consumă peste 300 de kWh lunar să devină clienți ai Hidroelectrica!

Ministrul Energiei: Românii care consumă peste 300 de kWh lunar să devină clienți ai Hidroelectrica!

Deși nu mai primesc sprijin direct de la Guvern, românii care consumă, acasă, lunar, peste 300 de KWh au o soluție pentru a evita cheltuielile excesive cu curentul electric, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, învitat la masa rotundă intiturală Criza Energetică, organizată de Federația ACUE și Financial Intelligence.

Printr-o ordonanță de urgență adoptată vineri și care s-a publicat astăzi în Monitorul Oficial, Guvernul a decis să le asigure românilor prețuri mai mici decât cele de pe piață, pentru curentul consumat acasă.

ADVERTISING

Mai exact, românii care au un consum mai mic sau egal cu 100 kWh/lună vor plăti cel mult 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus.

Iar cei care vor consuma între 100 kWh și 300 Kwh/lună vor plăti cel mult 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus.

În schimb, pentru românii care vor consuma peste 300 kWh/lună, Guvernul nu mai asigură niciun sprijin.

Pe de o parte, e o măsură care i-ar putea încuraja pe parte dintre consumatorii casnici să facă economie.

Dar, pe de altă parte, nu mai beneficiază de nicio protecție românii care au investit în sisteme de încălzire electrică pentru casele lor. Și nici aceia care și-au cumpărat mașini electrice și echipamente cu care să și le încarce acasă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Adică statul ne încurajează să trecem pe electric. Dar apoi îi lasă pe cei care o fac să se descurce singuri cu plata unor facturi împovărătoare. Spre exemplu, cine consumă 301 Kwh – potrivit ofertelor listate astăzi, 22 martie 2022, în comparatorul ANRE – ar primi o factură cuprinsă între 825 lei și 1.721 de lei.

Popescu: Și eu depășesc limita de consum!

Se pune întrebarea: ce să facă acei clienți care consumă mai mult de 300 kWh pe lună?

"Eu cred că cei care au un astfel de consum – și eu mă număr printre ei, pentru că mă încălzesc (acasă – n.red.) cu pompe de căldură – ar trebui să meargă spre Hidroelectrica.

ADVERTISING

Oferta de preț este de acum un an, doi, trei... Și s-a îmbunătățit foarte mult modulul informatic al companiei. Și cred că ați constatat cei care ați făcut această mutare. Se face online”, a mai precizat Virgil Popescu.

Potrivit site-ului propriu, Hidroelectrica le vinde clienților casnici Kwh la 0,250 lei cu parte dintre tarife incluse.

În schimb, în cea mai avantajoasă ofertă pe care am identificat-o în comparatorul de prețuri al ANRE, kWh se vindea, fără niciun tarif inclus, la 2 lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇