Doctorița Groșan a fost audiată de Colegiul Medicilor, dar nu primește nicio sancțiune: Va continua să îşi trateze pacienţii exact cum a făcut-o până acum

Doctorița Groșan a fost audiată de Colegiul Medicilor, dar nu primește nicio sancțiune: Va continua să îşi trateze pacienţii exact cum a făcut-o până acum

Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş a declarat luni, după discuţiile din cadrul Comisiei de etică a Colegiului cu dr. Flavia Groşan, că aceasta nu va fi sancţionată.

„Timp de o oră, doamna dr. Flavia Groşan a discutat cu comisia de etică, s-au clarificat aspecte legate de etica şi deontologia medicală şi unele afirmaţii vehiculate de dânsa în spaţiul public.

Au fost discutate aspecte legate de managementul medical al pacienţilor cu forme uşoare, medii şi grave de COVID, probleme de comunicare – foarte importantă această empatie şi comunicare pe care doamna dr. Groşan o arată faţă de pacienţii dânsei. Nu există elemente de neîncredere legate de colegii care lucrează în spital.

ADVERTISING

Doamna doctor împreună cu comisia de etică şi deontologie a decis că nu este bine o generalizare la nivelul întregului sistem sanitar a unor anumite cazuri particulare, care să fie date tot timpul de exemplu.

Opiniile faţă de diferitele medicamente sunt diferite în lumea medicală, fiecare îşi are locul şi rostul lui, iar protocolul pentru COVID-19 de la nivel naţional trebuie respectat în spitalele unde se tratează pacienţi COVID, structuri de stat sau private.

Ca o concluzie amiabilă între doamna doctor şi Comisia de etică este că doamna doctor nu va fi sancţionată, de fapt această comisie nici nu are atribut de a sancţiona", a declarat, pentru Agerpres, dr. Carmen Pantiş.

ADVERTISING

Comisia de etică a fost alcătuită din trei medici: preşedintele Dănuţ Dejeu, dr. Şerban Bembea şi dr. Aurel George Mohan. Din partea Colegilor Medicilor au fost invitaţi trei medici, care au participat, punctual şi într-un procent redus, la discuţii. Comisia, prin preşedintele Dejeu, a transmis concluzia preşedintelui Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş.

Doctoriţa Flavia Groşan a venit la comisie însoţită de o avocată, însă încă de la începutul întâlnirii preşedintele Dejeu a precizat că "nu o acuză nimeni de nimic".

ADVERTISING

Încălcarea articolelor 10 şi 22 din codul de deontoogie profesională

Dr Carmen Pantiş a mai menţionat că în urma acestei întâlniri de la Comisia de etică, nu se va ajunge la o discutare a cazului dr Flavia Groşan în Comisiile de jurisdicţie sau de Disciplină ale Colegiului Medicilor Bihor, singura care poate decide sancțiuni, dar doar în cazul unei plângeri de malpraxis, ceea ce nu există.

"A fost o discuţie amiabilă, cu doamna doctor, în care dânsa şi-a exprimat dragostea faţă de pacienţi, empatia faţă de ei. Noi ştim că există o simpatie foarte mare în rândul tuturor pacienţilor pe care domnia sa i-a tratat.

Am dorit să precizez că este vorba despre încălcarea articolelor 10 şi 22, din codul de deontoogie profesională, legat de denigrarea unor colegi şi de afirmarea în spaţiul public a succesului unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii ştiinţifice", a spus Pantiș, potrivit eBihoreanul.ro.

Pantiş a adăugat că din discuții, la care ea personal nu a participat, a reieșit că "doamna doctor va continua să îşi trateze pacienţii exact cum a făcut-o până acum", precizând însă că, potrivit spuselor doctoriței Groșan, "toate cazurile grave vor fi direcţionate spre spital".

Citește articolele momentului pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇