Ciucă s-a supărat pe Ciolacu pentru că nu susține legea prin care Iohannis poate candida la Senat: Nu văd cum putem să mai realizăm o coaliție cu PSD

Ciucă s-a supărat pe Ciolacu pentru că nu susține legea prin care Iohannis poate candida la Senat: Nu văd cum putem să mai realizăm o coaliție cu PSD

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, vede clar că nu există o susţinere a demersurilor politice în interiorul coaliţiei.

El a precizat că liberalii vor avea o atitudine pe măsură, după decizia PSD de a nu vota proiectul prin care preşedintele Klaus Iohannis poate candida la alegerile parlamentare.

”Eu cred că este normal să discutăm despre acest demers (despre candidatura preşedintelui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare - n.red.) ca fiind o nevoie de clarificare legislativă, pentru că demersul a existat până la un moment dat în cuprinsul legii. Astăzi nu mai există şi ne referim la situaţiile specifice când se suprapun alegerile”, a declarat preşedintele PNL, la Senat.

ADVERTISING

Nicolae Ciucă a precizat că ”a fost o discuţie pe care a avut-o cu premierul Marcel Ciolacu” pe proiectul de lege.

”Am convenit amândoi că este nevoie de această clarificare. În momentul de faţă, observ că există mai multe poziţii şi o dezangajare de la acest proiect. Ca atare, în momentul în care noi discutăm, este clar că nu există o susţinere a demersurilor politice în interiorul coaliţiei, motiv pentru care vom avea o atitudine pe măsură", a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat cum va mai funcţiona coaliţia în acest context, Ciucă a arătat că ”tot ce ţine de chestiunile tehnice, ale guvernării, le vor rezolva la fel de responsabil ca şi până acum”.

ADVERTISING

”Legat de ce vom face după alegeri, eu îmi exprim punctul de vedere că nu văd cum putem să realizăm o coaliţie cu PSD, în astfel de condiţii”, a subliniat Ciucă. Întrebat dacă mai are încredere în preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, Ciucă a răspuns: ”Este discutabil!”.

Replica PSD

În replică, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Alfred Smonis, preşedintele ales al Consiliului Judeţean Timiş, a declarat că Nicolae Ciucă şi PNL vor ”să dea foc ţării” pentru că ”PSD nu vrea să îi dea un loc de muncă lui Iohannis”.

Simonis l-a criticat pe Nicolae Ciucă şi a acuzat că ”şi pe front, şi când a primit de la Iohannis o misiune grea, face ce ştie: se retrage în cazarmă”.

ADVERTISING

”Domnul Ciucă şi PNL vor să dea foc ţării şi s-o arunce în haosul instabilităţii doar pentru că PSD nu vrea să îi dea un loc de muncă lui Iohannis. Cum sună asta?! Să rupi coaliţia de guvernare pentru că PSD nu vrea să voteze o lege pentru un singur om este complet absurd.

Dar asta demonstrează încă o dată care au fost de fapt priorităţile PNL şi ale ostaşului Ciucă dintotdeauna: scaunul lui Iohannis. Nu inundaţiile, nu investiţiile, nu nivelul de trai. Doar să îi meargă cartea de muncă lui Iohannis şi după terminarea mandatului”, a scris Alfred Somonis, marţi, pe Facebook.

Răspunsul lui Ciolacu

Şi premierul Marcel Ciolacu a intervenit în discuţie.

”Un singur comentariu: Nici domnul Ciucă, nici domnul Iohannis – împreună sau separat, nu au fost în programul meu pe 3 aprilie! Ca să nu se mai încurce domnul Ciucă în explicaţii…”, a scris preşedintele PSD pe Facebook.

Premierul a publicat şi programul său din 3 aprilie, în care s-a întâlnit cu reprezentantul special al SUA pentru redresarea economică a Ucrainei, cu CEO Aktor şi cu premierul Ungariei, Viktor Orban, iar de la ora 18.00 a plecat într-o deplasare la Giurgiu.

Reacţia lui Marcel Ciolacu a venit după ce surse liberale au precizat că o discuţie despre proiectul care să dea posibilitatea şefului statului să candideze ca independent pe liste de partid la alegerile parlamentare a avut loc în 3 aprilie, între preşedinţii PNL şi PSD, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, şi preşedintele Klaus Iohannis, iar atunci, Ciolacu a promis iniţial sprijin pentru demers, ca ulterior să se răzgândească.

Ciucă insistă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, i-a răspuns tot pe Facebook liderului PSD.

”Chiar dacă nu a menţionat cineva ziua de 3 aprilie, este greu de crezut că domnul Ciolacu îşi aminteşte ceva din acea perioadă, dacă a uitat ce a discutat săptămâna trecută!”, a scris Ciucă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇