Salvamontiștii din Gorj au salvat o persoană care a suferit un AVC pe un traseu de via ferrata (Video)

Salvamontiștii din Gorj au salvat o persoană care a suferit un AVC pe un traseu de via ferrata (Video)

Mai multe echipe de salvamontişti din Gorj au intervenit, sâmbătă, pentru salvarea unei persoane care a suferit un accident vascular cerebral (AVC) pe un traseu de via ferrata. Victima a fost coborâtă prin lansări succesive, fiind predată la ambulanţă şi transportată la spital.

Potrivit observatornews.ro, ar fi vorba de o femeie de 70 de ani, echipată corespunzător şi cu mare experienţă pe trasee montane.

Salvamontiştii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj au fost solicitaţi pentru acordarea primului ajutor medical, recuperarea şi transportul unei persoane care a suferit un AVC într-un traseu de via ferrata din Cheile Galbenului.

ADVERTISING

Astfel, au intervenit, ca echipă de prim răspuns, salvamontiştii aflaţi în serviciul de tură operativă din Postul Salvamont Baia de Fier şi, ca resursă de completare a echipei de intervenţie, salvamontiştii aflaţi în bazele Târgu Jiu şi Rânca.

„Persoana se afla în perete la o înălţime de cca 200 m şi întrucât nu a existat resursă aero pentru o intervenţie directă în perete, salvamontiştii s-au căţărat până la victimă”, au arătat reprezentanţii Salvamont.

Update 1: Misiune încheiată cu succes , după lansări pe 3 lungimi de coarda și traverseuri de peste 200 m , salvamontiștii au ajuns cu bine la baza peretelui și au predat victima la ambulanta. AVC-a fost confirmat iar victima v-a fi transportata la primul spital.Acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru acordarea primului ajutor medical , recuperarea și transportul unei persoane care a suferit un AVC intr-un traseu de via ferrata din Cheile Galbenului. Ai intervenit, ca echipa de prim raspuns, salvamontiștii aflați în serviciul de tura operativa din Postul Salvamont Baia de Fier și ca resursă de completare a echipei de intervenție, salvamontiștii aflați în baza Târgu Jiu și Ranca . Persoana se afla în perete la o înălțime de cca 200 m și întrucât nu a existat resursă aero pentru o intervenție directa în perete , salvamontiștii s-au cățărat pana la victima, au stabilizat-o și o vor cobori pe targa prin lansări succesive pana la baza peretelui unde o vor preda-o unei ambulante SAJ .

Publicată de Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont pe Sâmbătă, 21 septembrie 2024

Victima a fost stabilizată şi coborâtă după lansări pe 3 lungimi de coardă şi traverseuri de peste 200 metri.

ADVERTISING

Persoana a fost predată medicilor de pe ambulanţă, care au confirmat că a suferit un AVC, fiind transportată la spital.

(Potrivit Aventure Center, Via Ferrata, tradus drumul de fier, este o activitate ce presupune parcurgerea unui traseu montan prevăzut cu cabluri, scări, poduri, trepte și scoabe metalice. Paralel cu traseul, este dispus un cablu metalic prins în perete din loc în loc, formând astfel o serie de bucle închise, folosite pentru asigurarea participantului.)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇