Melinda French Gates, despre un obicei al șefilor marilor companii: Este „atât de stupid”! Și Bill Gates se lăuda cu asta

Melinda French Gates, despre un obicei al șefilor marilor companii: Este „atât de stupid”! Și Bill Gates se lăuda cu asta

Melinda French Gates consideră că este „atât de stupid” să dormi doar câteva ore pe noapte pentru a încerca să-ți maximizezi productivitatea, „performanță” cu care mai mulți șefi de companii, inclusiv Bill Gates, s-au lăudat de-a lungul timpului.

Miliardara filantroapă, care a anunțat recent că va sponsoriza un grant de 12,5 miliarde de dolari pentru drepturile femeilor, a declarat săptămâna trecută, cu ocazia unui interviu pentru Vanity Fair, că își propune să doarmă între șapte și opt ore pe noapte, notează CNBC.

ADVERTISING

De asemenea, ea a împărtășit faptul că are o părere negativă despre directorii executivi pe care i-a întâlnit și care se laudă că dorm doar câteva ore pe noapte.

„Unii dintre noi nici nu voiau să fie în preajma lor! Să fim sinceri!”, a spus French Gates despre aceștia.

Printre liderii de afaceri cunoscuți care au vorbit despre obiceiul lor de a dormi puțin se numără fostul CEO al PepsiCo, Indra Nooyi, care spunea în 2018 că de obicei lucrează până la miezul nopții și se trezește la 4 dimineața, fostul președinte al SUA Donald Trump și fostul CEO al Yahoo Marissa Mayer, care au spus la rândul lor că nu au nevoie decât de patru ore sau chiar mai puțin de somn pe noapte.

ADVERTISING

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, și co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, fostul soț al lui French Gates, au promovat și ei în trecut un stil de viață similar. Lucrurile s-au schimbat între timp, Bezos declarând acum că își face din a dormi opt ore pe noapte „o prioritate”.

Influențat de alți antreprenori care se lăudau că nu au nevoie de prea multe ore somn, Gates considera în tinerețe că „somnul este lene și inutil”, după cum a mărturisit în podcastul său „Unconfuse Me with Bill Gates” anul trecut. Acum însă, își propune să doarmă cel puțin șapte ore pe noapte.

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇