Marcel Ciolacu a testat un prototip de mașină electrică produs 100% în România (Video)

Marcel Ciolacu a testat un prototip de mașină electrică produs 100% în România (Video)

Premierul Marcel Ciolacu a testat la Cluj-Napoca un prototip de mașină electrică produs integral în România. Testul a avut loc în timpul vizitei pe care șeful Guvernului a făcut-o sâmbătă la o companie IT care este furnizor global de soluții software.

„Sunt impresionat de ceea ce am vazut și testat azi la AROBS Transilvania Software, una dintre cele mai importante companii de IT din România fondate aici, in Cluj-Napoca”, a transmis premierul la finalul vizitei.

Marcel Ciolacu a testat mașina electrică produsă la Cluj-Napoca și a participat la o demonstrație cu drone.

ADVERTISING

„Prototipul de mașină electrică fabricat în Cluj, pe care l-am testat câteva minute este o adevărată minune tehnologică 100% românească, ce poate concura cu orice model similar din lume.

Iar ceea ce mi-au arătat Voicu Oprean și echipa sa, de la drone la software pentru urmărirea flotelor auto, este la cel mai înalt nivel de performanță în lume”, a mai spus Ciolacu.

Sâmbătă, premierul Marcel Ciolacu a fost într-o vizită în Cluj-Napoca.

Am testat la Cluj prototipul de mașină electrică 100% românească.

Sunt impresionat de ceea ce am vazut și testat azi la AROBS Transilvia Software, una dintre cele mai importante companii de IT din România fondate aici, in Cluj-Napoca.Nu mă mai poate mira acum de ce AROBS a atins statutul de furnizor global de soluții software și de sistem gata de utilizare de către clienți, bazate pe cele mai recente tehnologii. Prototipul de mașină electrică fabricat în Cluj, pe care l-am testat câteva minute este o adevărată minune tehnologică 100% românească, ce poate concura cu orice model similar din lume. Iar ceea ce mi-au arătat Voicu Oprean și echipa sa, de la drone la software pentru urmărirea flotelor auto este la cel mai înalt nivel de performanță în lume! Sunt mândru de faptul că România are asemenea companii și, alături de colegii mei din Guvern și din PSD, voi susține toate firmele locale de IT să participe masiv la programele de digitalizare a infrastructurii informatice a statului. Aceasta este #calea sigură pentru o Românie modernă, eficientă și performantă!

Publicată de Marcel Ciolacu pe Sâmbătă, 21 septembrie 2024

Autovehiculul electric a fost creat de AROBS și Newcar4future / Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) pe baza unui concept realizat de un grup de investitori români condus de fondatorul AROBS, Voicu Oprean.

ADVERTISING

Designerul mașinii este Peter Szabo, modelul fiind conceput inițial ca o mașină din lemn cu motor pe combustie, potrivit Transilvania Business.

Energia electrică este produsă de roțile din spate. Vehiculul are o autonomie de 350 km, cântărește 2 tone, are caroserie din fibră de carbon și poate atinge 140-180 km/h.

Oglinzile retrovizoare sunt înlocuite de două camere de luat vederi cu imagini în timp real.

Mașina electrică “made in Cluj” a fost prezentată publicului

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇